Viinisuositukset – Valkoviinit

Autamme teitä valitsemaan sopivan viinin. Ohesta voitte lukea valkoviinisuosituksemme, ja valitessanne jonkin menuistamme suosittelemme viinit sen yhteyteen.


News Catering Viinit - Santiago 1541 Sauvignon BlancSantiago 1541 Sauvignon Blanc

Santiago 1541- viini on valmistettu Uuden Maailman suosituimmista ja monen mielestä myös parhaimmista rypälelajikkeista. Viinin nimi tulee Chilen pääkaupungista ja sen perustamisvuodesta 1541. Viini on kypsytetty terästankeissa.

Tuoksu: Raikas

Väri: Vaalea kellanvihreä

Maku: Kuiva, hapokas, sitruksinen, yrttinen

Käyttösuositus: Hyvin jäähdytettynä aperitiiviksi tai seurustelujuomaksi. Salaatit, äyriäiset, kalat, kylmät liharuuat.

Alkoholipitoisuus: 12.5 %, Happopitoisuus: 3.9 g/l,
Maa: Chile Rypäleet: Sauvignon Blanc

Alkon nro 953347

News Catering Viinit - Barefoot Pinot GrigioBarefoot Pinot Grigio

Barefoot viinejä on valmistettu vuodesta 1965 ja nimi juontaa juurensa alkuperäiseen valmistustapaan ja aikaan jolloin rypäleet murskattiin paljain jaloin polkemalla. Barefoot on nykyisin E.& J. Gallon omistuksessa ja se on voimakkaasti kasvava tuotemerkki, jonka viinit ovat Yhdysvaltojen palkituimpia viinejä alle 15$ hintaluokassa.

Väri: Vaaleankeltainen

Tuoksu: Sitrusta ja trooppista hedelmää sekä vihreää omenaa

Maku: Puolikuiva, hapokas, sitruksinen, hedelmäinen, elegantti

Alkoholipitoisuus: 13 %, Happopitoisuus: 6.1 g/l, Sokeria: 10 g/l
Maa: Yhdysvallat Rypäleet: Pinot Grigio

Alkon nro 930237


News Catering Viinit - Hob Nob ChardonnayHob Nob Chardonnay

Hob Nob on hyvin uudenmaailman viinien tyylinen ja sitä kuvaa hyvin sana ”chic”. Se on sofistikoitunut ja moderni viini. Se on valmistettu Chardonnayrypäleistä, jotka ovat kasvaneet välimerellisessä ilmastossa Etelä Ranskassa. Viiniä on kypsytetty neljä kuukautta terässäiliöissä tammilastujen ja hiivojen kera. Viinin on lisätty hieman sokeria. Hob Nob Vineyardsin taustalla on Beaujolais´n oma kuningas, Georges Duboeuf.

Väri: Kullankeltainen

Tuoksu: Hedelmäinen, tammea ja hieman vaniljaa

Maku: Kuiva, keskihapokas, hedelmäinen, hennon banaaninen, tamminen

Käyttösuositus: Tarjoilulämpötila noin 8 C. Grillattu rasvainen kala, vaaleat lihat, runsaat salaatit, kermaiset äyriäispastat, suolaiset piirakat, pehmeät juustot. Oivallinen seurustelujuoma.

Alkoholipitoisuus: 13 %, Happopitoisuus: 5.2 g/l, Sokeria: 7 g/l
Maa: Ranska Rypäleet: Chardonnay

Alkon nro 549587